ГоловнаСуспільствоЖиття

У російських ЗМІ виявили фіктивного європейського професора

Персонаж з іменем Лоренц Хааг існує тільки в матеріалах агентства ТАСС

Російський історик Дмитро Хмельницький і блогер Павло Гнилорибов виявили фальшивого німецького експерта, коментарі якого поширюють російські ЗМІ. Йдеться про професора на ім'я Лоренц Хааг, який постійно дає коментарі для ИТАР-ТАСС.

"Професор Лоренц Хааг, голова Агентства глобальних комунікацій, існує тільки в уяві кореспондентів ИТАР-ТАСС. Він регулярно і багато років дає інтерв'ю і хвалить Путіна як "провідний німецький експерт", однак у Німеччині ні такого професора, ні такого агентства немає", - цитує Хмельницького "Радіо Свобода".

Хмельницький і Гнилорибов провели пошуки наукової чи викладацької діяльності Хаага, але жодних слідів цього експерта не знайшли. Також не виявлено ні студентів, ні аспірантів, які працювали з професором, його ім'я не відоме в жодній організації, де Хааг нібито працював.

У відповідь на репортаж "Радіо Свобода" професор "відгукнувся" на сторінках агентства ИТАР-ТАСС, де засумнівався в компетенції історика, однак доказів свого існування не надав.

Нагадаємо, українські журналісти у 2012 році вивели на чисту воду "професора" Андрія Слюсарчука, який займався медичною діяльністю без освіти, навичок або ліцензії. У лютому 2014 року Слюсарчука засудили до 8 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram