ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві в чотири рази скоротять кількість ЖЕКів

Житлово-комунальне господарство обслуговуватимуть 10 контор

У Києві в чотири рази скоротять кількість ЖЕКів

Київська міська рада скоротить кількість житлово-експлуатаційних контор в чотири рази - з 40 до 10. За відповідне рішення проголосували 64 депутати за мінімально необхідних 61.

Як заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, таким чином місто наводить лад в системі управління житлово-комунальним господарством.

"Ми пропонуємо скоротити кількість підприємств, які надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій з 40 до 10, тобто в чотири рази", - сказав Пантелєєв.

Система управління ЖКГ в кожному з 10 районів Києва суттєво відрізняється, зокрема, відрізняються витрати на утримання апарату, підходи до тарифоутворення за послугами і за утриманням прибудинкової території, підходи до використання коштів, внаслідок чого у них утворилася велика заборгованість за спожиті послуги, в тому числі за спожитий газ.

З 1 січня 2014 року в кожному районі створять комунальні підприємства - "Керівні компанії з обслуговування житлового фонду", які передаються до сфери управління відповідної районної міської державної адміністрації.

Статутний фонд кожного з 10 таких підприємств становить 10 тис. гривень.

Пантелєєв підкреслив, що відповідне рішення є першим кроком у реформуванні житлово-комунального господарства в Києві. Надалі столична влада займатиметься адмініструванням заборгованостей ЖЕКів, які виникли перед підприємствами за надані водо- і теплопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram