ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбасі воюють майже 3 тис. російських військових, - Тимчук

Замість того, щоб відводити техніку, росіяни стягують артилерію до лінії бойових дій

На Донбасі воюють майже 3 тис. російських військових, - Тимчук
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У зоні антитерористичної операції на Донбасі триває ротація російських військовослужбовців. Про це повідомляє керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Триває ротація російських військ на Донбасі. За нашими оцінками, сьогодні на території Донбасу перебуває близько 3 тис. російських військовослужбовців", - пише Тимчук.

"У район аеропорту в Донецьку прибула чергова партія російської бронетехніки (до 10 одиниць), передана військовослужбовцями РФ місцевим бойовикам із зазначенням "берегти техніку". Також до 10 одиниць російської бронетехніки перекинуто в район н.п. Авдіївка. Спостерігають концентрацію підрозділів регулярної армії РФ у районі Докучаєвська-Новотроїцька-Ольгинки і Новоазовська-Комінтернового", - сказано в повідомленні.

Тимчук уточнює, що підрозділи, перекинуті в зону АТО раніше, також посилюються артилерією і бронетехнікою, в район Докучаєвська прибуло близько 30 вантажних автомобілів.

"Загони місцевих терористів, що діють у районі н.п. Донецьк, вимагають від керівництва ДНР і російського командування забезпечення "зимовою формою", погрожуючи вилучати теплий одяг у місцевого населення", - пише Тимчук.

Нагадаємо, напередодні, 5 жовтня, частина українських військових залишила позиції в аеропорту Донецька. У Міноборони заявили, що на зайнятому стратегічному об'єкті відбувається ротація підрозділів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram