ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

КМДА відсторонила главу районного управління через отруєння школярів

Глава районного управління не повідомила про НС мерію

КМДА відсторонила главу районного управління через отруєння школярів

Київська міська державна адміністрація відсторонила керівника управління охорони здоров'я Печерського району у зв'язку з отруєнням дітей у спеціалізованій школі №89 у Печерському районі.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Відсторонено керівника управління охорони здоров'я Печерського району, бо про надзвичайну ситуацію КМДА дізналася не від профільної служби районної адміністрації, а від санепідемстанції, прокуратури та управління внутрішніх справ", - пояснив заступник голови КМДА Михайло Радуцький.

Чиновник зазначив, що запобігти отруєнню в навчальних закладах можливо лише за умови неухильного дотримання санітарних умов. "Харчоблок школи, дошкільного або лікарняного закладу має бути стратегічним об'єктом. Тому там має постійно перебувати медичний працівник, який щоранку перевіряє всіх співробітників", - сказав Радуцький.

Радуцький також заявив про можливе створення у Києві кількох фабрик, які готуватимуть їжу для всіх шкільних і дошкільних закладів, оскільки на одному великому підприємстві простіше організувати якісний медико-санітарний контроль.

Нагадаємо, 26 вересня 2014 року прокуратура Печерського району Києва розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння дітей у столичній спеціалізованій школі №89. Сім школярів звернулися до лікаря зі скаргами на погане самопочуття, медики встановили діагноз "гостра кишкова інфекція". Кримінальне провадження ведеться за статтею про службову недбалість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram