ГоловнаСуспільствоПодії

У київському метро затримали трьох чоловіків із гранатою

Міліціонер на "Деміївській" побачив підозрілі торби

У київському метро затримали трьох чоловіків із гранатою

На станції київського метрополітену "Деміївська" міліція затримала трьох чоловіків з гранатою і патронами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС України в Києві.

Інспектор відділу громадської безпеки лінійного управління в метрополітені побачив трьох чоловіків із великими спортивними торбами. Працівник міліції попросив чоловіків пройти в кімнату міліції.

У присутності двох свідків у сумках чоловіків виявили гранату Ф-1 (без запалу) і 24 патрони калібру 7,62 та 5,45. У другого із затриманих знайшли 38 патронів, а у третього чоловіка вилучили 6 грамів марихуани.

Двоє 26-річних чоловіків - уродженці Полтавської області, третій - 38-річний уродженець Херсонської області.

Чоловіків скерували в лінійне управління в метрополітені для надання свідчень, вилучене озброєння і наркотик направили на експертизу.

Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України "Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу", а також за ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Нагадаємо, із середини літа до міліції Києва регулярно надходять повідомлення про мінування різних об'єктів. Найчастіше телефонні хулігани повідомляють про загрозу вибуху на станціях метрополітену. На щастя, всі повідомлення наразі виявлялися неправдивими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram