ГоловнаСуспільствоЖиття

Росіяни підтримують відправлення українських біженців на батьківщину

7% росіян висловилися за якнайшвидше відправлення біженців назад

Росіяни підтримують відправлення українських біженців на батьківщину
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

За кілька місяців росіяни змінили думку про те, яку політику слід проводити російській владі щодо українських біженців. Про це свідчать результати опитування ВЦВГД, проведеного 20-21 вересня, повідомляє "Интерфакс".

Тільки 40% росіян висловлюються за забезпечення приїжджих з України всім необхідним і створення для них сприятливих умов проживання. У липні повне забезпечення біженців підтримували 50% опитаних.

Про те, що біженців слід відправити назад в Україну, тільки-но для цього будуть сприятливі обставини, говорять 45% опитаних (39% у липні). Ще 7% висловлюються за призупинення прийому біженців на російській території і якнайшвидше повернення назад прибулих.

Ідею спрощення процедури отримання громадянства для українських біженців підтримують 53% росіян. В основному це респонденти, які не спостерігають присутності біженців у рідному місті/селищі (66%), і ті, хто вважає, що їх багато (41%). "Проти" висловлюється третина респондентів (36%), передусім ті, хто відзначає великий приплив біженців у своєму регіоні (48%).

Більшість респондентів (67%) упевнені, що Росія сьогодні надає українським біженцям усю необхідну допомогу. Тим часом кожен четвертий (24%) вважає, що в цьому напрямку ведеться надто активна робота. Перш за все, така думка властива респондентам з низьким достатком (30%), тим, у чиїх населених пунктах багато біженців (28%).

Тільки 4% думають, що Росія підтримує українських біженців недостатньо.

Нагадаємо, загальна кількість людей, які покинули постійне житло в зоні АТО і в Криму, перевищує 500 тис. осіб. За даними міжнародних організацій, в Україні налічують більш ніж 310 тисяч внутрішніх переселенців. За даними ООН, у Росію виїхали близько 207 тис. українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram