ГоловнаСуспільствоЖиття

ООН оцінила збитки інфраструктури Донецька та Луганська в $440 млн

У Донецьку закрито понад 70 відсотків підприємств

ООН оцінила збитки інфраструктури Донецька та Луганська в $440 млн
Фото: EPA/UPG

Збитки, завдані інфраструктурі Донецька і Луганська внаслідок обстрілів і бомбардувань, оцінюють у $440 млн.

Про це йдеться в оприлюдненому в неділю, 21 вересня, звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань, повідомляє dw.de.

У документі наголошується, що за час збройного конфлікту ушкодження отримали понад дві тисячі об'єктів, серед яких 659 громадських будівель, 1230 приватних будинків і 178 офісів.

За інформацією ООН, у Донецьку закрилося понад 70 відсотків підприємств, і відновити їх роботу буде дуже складно. У тому числі кілька шахт "було затоплено, і тепер вони потребують ремонту". Крім того, в Донецьку жителі відчувають проблеми з водою, деякі райони міста відрізано від системи водопостачання. Разом з тим зазначається, що в Луганську було відновлено електропостачання, ремонтують водонасосні станції і каналізацію.

У звіті також повідомляється, що в зоні збройного конфлікту не виплачують зарплати і соціальні виплати. Банки не працюють на повну силу. За даними від 18 вересня, кількість вимушених переселенців усередині країни досягла 275 489 чоловік, близько 341 000 осіб виїхали в сусідні країни. Понад 300 000 вибрали Росію, йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аеропорт міста Донецька вже не придатний для прийому літаків.

Також нагадаємо, що, за словами прем'єра Яценюка, Україна не буде фінансувати відновлення Донбасу з державного бюджету, поки він під контролем бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram