ГоловнаСуспільствоПодії

Біля Кабміну пройшов пікет із вимогою люстрації Фіскальної служби

У відомство прийшов соратник Захарченка

Біля Кабміну пройшов пікет із вимогою люстрації Фіскальної служби
Фото: unian.net

Біля будівлі Кабінету Міністрів України в середу відбувся масовий пікет з вимогою провести люстрацію співробітників Державної фіскальної служби.

Як повідомляє УНІАН, активісти, зокрема, обурені призначенням найближчого соратника екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, генерал-лейтенанта міліції Сергія Міщенка на посаду голови департаменту ДФС. На думку протестувальників, керівництво ДФС повелося некомпетентно і нешанобливо стосовно Євромайдану, призначивши одного з одіозних представників режиму Януковича на одну з ключових посад у фінансовій службі.

За часів Захарченка на посаді голови Державної податкової служби (яка потім стала Міністерством доходів і зборів, а потім - Державною фіскальною службою) Міщенко очолював департамент податкового контролю ДПСУ, а після переходу в МВС - з 2012-го по 2014 рік - очолював департамент боротьби з економічною злочинністю МВС України.

Нагадаємо, що 17 вересня Верховна Рада з декількох спроб прийняла закон про люстрацію. Ним передбачено люстрацію осіб, які займали високі посади у виконавчій і судовій владі протягом президентства Віктора Януковича, а також силовиків, які керували територіальними органами МВС і СБУ під час Майдану, інших держслужбовців, які дискредитували себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram