ГоловнаСуспільствоПодії

Озброєні люди зірвали прапор України з будівлі Меджлісу в Сімферополі

У Меджлісі вважають подію спланованою операцією

Озброєні люди зірвали прапор України з будівлі Меджлісу в Сімферополі
Флаг Украины над зданием Меджлиса
Фото: QHA

У понеділок, 15 вересня, в Сімферополі було вчинено напад на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це повідомив член Меджлісу, голова благодійної організації "Фонд "Крим" Різа Шевкієв, повідомляє місцеве видання "15 минут".

За його словами, о 3:15 ночі до будівлі Меджлісу підійшли троє невідомих у масках. Двоє чоловіків одразу стали біля вхідних дверей, блокуючи вихід із будівлі, в руках одного з них був пістолет.

Тим часом третій чоловік швидко піднявся по газовій трубі до прапора України, який встановили на фасаді будівлі, і зірвав його, розповів Шевкієв.

"Після того як прапор України скинули на землю, невідомі підібрали його і швидко пішли. Це сталося за дві хвилини. Таким чином, це була підготовлена, спланована операція", - зазначив член Меджлісу.

Він додав, що відразу ж була викликана поліція. Те, що було записано на камеру відеоспостереження, запис також буде передано правоохоронним органам.

Це не перший випадок, коли з фасаду будівлі, де розташований Меджліс кримськотатарського народу, зривають прапор України.

Як повідомляє "Крым.Реалии", державний прапор України на будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі раніше також ставав причиною візиту представників поліції.

Раніше, в ніч проти 1 вересня, невідомі обписали непристойними знаками будівлю Меджлісу в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram