ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія оголосила українського руфера у міжнародний розшук

Руферу заочно пред'явлено звинувачення

Росія оголосила українського руфера у міжнародний розшук
Фото: Mustang Wanted

Українського руфера Григорія Мустанга, справжнє ім'я якого Павло Ушевець, оголошено слідством у міжнародний розшук у справі про хуліганство на сталінській багатоповерхівці у Москві.

Про це повідомила адвокат одного з фігурантів справи Ольга Лукманова, пише російське видання РБК.

За її словами, в Росії руферові, який розфарбував зірку на сталінській багатоповерхівці в Москві у кольори українського прапора, заочно пред'явлено звинувачення.

Як наголошує Лукманова, особу Григорія Мустанга було встановлено слідством, і він вже фігурує в матеріалах справи.

Головний свідок звинувачення Кирило Ішутін зараз перебуває під вартою за зберігання наркотиків, які було знайдено у нього в оселі під час обшуку. За словами адвоката Лукманової, Ішутіна зараз переведено у статус підозрюваного, і йому можуть пред'явити звинувачення в хуліганстві і вандалізмі.

Ішутін стверджує, що Мустанг прилетів у Москву 10 серпня прямий рейсом з Києва. За словами свідка, розфарбовувати зірку на багатоповерхівці українцеві допомагали руфери Володимир Подрєзов і якась дівчина під ніком "Ангела".

Крім цього, адвокат розповіла, що 11 судових експертиз не підтвердили причетність чотирьох парашутистів до інциденту з фарбуванням зірки.

Нагадаємо, 20 серпня на шпилі сталінської багатоповерхівки в Москві з'явився український жовто-синій прапор, а верхівку золотистої зірки на шпилі будівлі було розфарбовано синьою фарбою.

Поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних: двох хлопців і двох дівчат, яких посадили під домашній арешт до 19 жовтня.

Пізніше Григорій Мустанг оприлюднив звернення, в якому зізнався, що це він розфарбував зірку, і заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення незаконно арештованої української льотчиці Надії Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram