ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасниками АТО визнають близько 50 тисяч осіб

Статус учасника бойових дій можуть отримати і волонтери

Учасниками АТО визнають близько 50 тисяч осіб
Фото: Предоставлено волонтерами

Голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев'янко прогнозує, що в єдиний реєстр учасників АТО можуть потрапити близько 50 тис. осіб.

"Приблизно, за нашими підрахунками, це близько 50 тис. осіб. І зараз ми хочемо зробити центральний реєстр, щоб ця кількість не збільшувалася в геометричній прогресії, як це було з чорнобильцями", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Окрім того, статус учасника бойових дій необхідно надати волонтерам, які працюють у зоні АТО. Дерев'янко зазначив, що, на його думку, надання такого статусу може відбуватися на підставі подорожнього листа волонтерів, який може бути підписаний командиром частини, допомогу якій вони надавали.

Також він зазначив, що багато волонтерів ризикують життями, доправляючи все необхідне підрозділам Збройних сил і Національної гвардії. Незважаючи на це, волонтери зараз не мають жодного соціального захисту, і його міг би забезпечити їм статус учасника бойових дій.

Водночас Дерев'янко додав, що наразі не розроблено нормативну базу, яка визначала б надання такого статусу для волонтерів.

Нагадаємо, сьогодні РНБО визнала втрату контролю над південним сходом Донецької області і значною ділянкою кордону з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram