ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери знайшли тіла 18 українських військових у районі Савур-Могили

Офіційні особи не можуть потрапити на територію, де йшли бої

Волонтери знайшли тіла 18 українських військових у районі Савур-Могили
Фото: http://reibert.info/threads/saur-mogila.71405/

За останній тиждень волонтери виявили тіла 18 солдатів у місцях боїв біля Савур-Могили. Про це сьогодні повідомив голова ВГО "Союз "Народна пам'ять" Ярослав Жилкін, зазначає Укрінформ.

"За останні 7 днів нам удалося знайти 18 тіл загиблих воїнів, яких своєчасно не вдалося вивезти через бойові дій", - сказав Жилкін. Він також повідомив, що волонтери виявили братську могилу, де поховано щонайменше п'ятьох осіб.

За його словами, першого дня роботи, минулого вівторка, пошуково-експедиційній групі вдалося знайти тіла 9 солдатів, наступного дня знайшли ще три тіла.

"Працюємо зараз у районі Савур-Могили, була одна розвідка в районі Іловайська, але там були труднощі з тим, що дороги заміновані. Ми бачили підірвані машини цивільні, і було вирішено, що наступна розвідка буде з іншого боку, де безпечніше", - додав Жилкін.

При цьому він уточнив, що тіла знаходять у згорілій техніці і в похованнях. Зараз експедиція працює над братським похованням біля Савур-Могили, де, ймовірно, знаходяться 5 тіл.

Наразі ідентифіковано особу тільки одного солдата. "Ті фрагменти речових доказів, які ми зібрали на місці, дають можливість вважати, що більшість тіл, які ми зібрали, можна буде ідентифікувати, але роботу ускладнює відсутність у загиблих особистих жетонів", - цитує Жилкіна "НБНьюс".

У пошуку загиблих задіяно волонтерів декількох пошукових організацій, оскільки офіційні представники силових відомств не мають доступу до території, захопленої терористами. Водночас представники Міноборони та обласних адміністрацій координують пошукову роботу.

Нагадаємо, українські війська відійшли від Савур-Могили під натиском російських бойовиків наприкінці серпня, МВС визнало факт відступу лише 1 вересня.

Усього від початку антитерористичної операції на сході загинули 864 військовослужбовці, 3215 осіб отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram