ГоловнаСуспільствоПодії

Парламентська комісія встановила причини загибелі людей в Одесі

Щоб з'ясувати деталі, бракує обладнання

Парламентська комісія встановила причини загибелі людей в Одесі
Фото: Игорь Луценко

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради підготувала звіт про трагедію 2 травня в Одесі. Проект постанови зареєстровано в парламенті.

ТСК провела 48 судово-медичних експертиз, щоб установити причини смерті людей у Будинку профспілок. За даними звіту, 9 загиблих отруїлися чадним газом, 13 людей загинули від продуктів горіння, ще 12 людей померли від опіків тіла і дихальних шляхів.

Смерть ще 14 людей не пов'язана з пожежею прямо: вісім людей розбилися через падіння з великої висоти, а шестеро отримали смертельні вогнепальні поранення.

Особу одного із загиблих установити не вдалося.

Усього призначено 85 судово-медичних експертиз і 160 інших (біологічних, криміналістичних, хімічних, пожежно-технічних експертиз). Як наголошено у звіті, наявність отруйних речовин у загиблих у Будинку профспілок в Одесі можливо встановити лише за допомогою міжнародних експертів, оскільки місцеві експерти не мають відповідного сучасного обладнання.

У проекті постанови депутати пропонують передати звіт у правоохоронні органи для подальшого вивчення і реагування.

Як повідомляли, під час масових заворушень в Одесі 2 травня загинули 48 людей і постраждали більш ніж 200. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram