ГоловнаСуспільствоПодії

У справі катастрофи Боїнга-777 в Україну летить міністр оборони Малайзії

Чиновник оцінить, наскільки безпечно надсилати експертів на місце краху

У справі катастрофи Боїнга-777 в Україну летить міністр оборони Малайзії
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Малайзії Хішамуддін Хусейн відвідає Київ у понеділок, 8 вересня. Чиновник має намір оцінити можливість доступу експертів до місця падіння Боїнга-777 для подальшого розслідування катастрофи.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на малайзійське видання New Straits Times.

"Ми повинні отримати від відповідних сторін (Київ, Москва і Амстердам) згоду, щоб наші слідчі повернулися до місця падіння якнайшвидше", - йдеться в повідомленні.

Міністр хоче переконатися, що малайзійські фахівці отримають безпечний прохід, а також зможуть провести слідчі дії на місці катастрофи MH17.

"Ми сподіваємося, що український уряд і сепаратисти виконають наше прохання і дозволять нам забрати останки додому, до їхніх сімей", - сказано в заяві.

Після Києва міністр попрямує до Росії і Голландії для координації дій, щоб установити та притягнути до відповідальності всіх винуватих у катастрофі літака.

Нагадаємо, пасажирський рейс MH17 збили над Донбасом 17 липня 2014 року. Через кілька хвилин після катастрофи терористи заявили про успішне влучення в літак, як вони думали, українських військових.

Територію, де впав літак, контролюють терористи.

Напередодні стало відомо, що вже 9 вересня Рада безпеки Нідерландів опублікує свою доповідь про катастрофу літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram