ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні заборонили ще один російський телеканал

Канал "Історія", на думку регулятора, розпалює міжнаціональну ненависть

В Україні заборонили ще один російський телеканал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України заборонила ретрансляцію російського телеканалу "Історія" в українських кабельних мережах.

Про це повідомив голова регулятора Юрій Артеменко на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, програми телеканалу суперечать Європейській конвенції про транскордонне телебачення і українському законодавству.

Результати моніторингу телеканалу, за словами Артеменка, показали, що в ефірі є контент, який порушує українське законодавство та розпалює міжнаціональну ненависть. Зокрема, в ефірі телеканалу неодноразово транслювалася програма "Степан Бандера. Сліди на Майдані", в ефірі якої проводилися паралелі подій на Майдані в лютому цього року і подій у фашистській Німеччині.

"Там транслювався відеоряд, який зображає фашистські війська, убитих жінок і дітей і одночасно показували події на Майдані, проводилися паралелі", - повідомив Артеменко.

Нагадаємо, зараз на підставі рішень Нацради з телебачення і радіомовлення та постанови Окружного адміністративного суду Києва заборонено такі канали: "Первый канал. Всемирная сеть"; "РТР-Планета", "Россия 24", "НТВ-Мир", "ТVCI (ТВ Центр)", "Россия 1", "НТВ", "ТНТ", "Петербург 5", "Звезда", "РЕН-ТВ", Life News, Russia Today, "РБК-ТВ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram