ГоловнаСуспільствоЖиття

Проти донецьких міліціонерів-зрадників порушили 40 справ

У міліції працювали люди, які самі неодноразово порушили закон

Проти донецьких міліціонерів-зрадників порушили 40 справ
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Проти співробітників МВС, які зрадили присязі й котрих підозрюють у зв'язках із бойовиками, наразі порушено майже 40 справ.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час онлайн-конференції на сайті ТСН.

За його словами, одну з кримінальних справ порушено проти старшого лейтенанта Краматорського міськвідділення міліції, якого бойовики призначили "народним начальником" карного розшуку. Цей "начальник" "розшукав" 52 автомобілі в автосалонах Краматорська і продав їх. Зараз міліціонер перебуває під вартою, йому загрожує від 10 до 15 років в'язниці, а якщо слідство дізнається, що він брав участь у злочинах, пов'язаних із загибеллю людей, то може отримати аж до довічного ув'язнення.

Ще один затриманий - підполковник, заступник начальника Дзержинського міськвідділення міліції. Він два роки був наркоманом, а з приходом "ДНР" разом з групою бойовиків грабував наркопритони циган.

"Отакі люди служили в донецькій міліції", - розповідає Геращенко.

Третій випадок, про який розповів радник міністра, стосується заступника начальника Рубіжанської міліції. Він продав шість пістолетів начальникові відділу Луганської прокуратури, а той збув ці пістолети бойовикам.

Начальник міськвідділення міліції Сіверська чотири місяці змушував міліціонерів працювати на блокпостах сепаратистів і всіляко сприяв бойовикам. Зараз він у Росії, його оголосили в міжнародний розшук.

Однак, за словами Геращенка, Росія не видає нікого із сепаратистів, яких Україна подає в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram