ГоловнаСуспільствоПодії

Сепаратисти катують мирних жителів Донбасу, - Human Rights Watch

Організація побоюється за безпеку будь-якої людини, захопленої ополченцями на сході України

Сепаратисти катують мирних жителів Донбасу, - Human Rights Watch

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявляє про катування цивільних осіб з боку проросійських сепаратистів на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації.

Зокрема повідомляють, що проросійські сепаратисти затримують цивільних осіб, піддають їх тортурам і поводяться з ними, принижуючи людську гідність, а також залучають до примусової роботи.

За даними HRW, захоплених цивільних осіб використовують як заручників.

У повідомленні зазначають, що з квітня 2014 року озброєні прихильники самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) захопили загалом кілька сотень цивільних осіб.

"Проросійські ополченці систематично скоюють кричущі злочини щодо затриманих. У нас є всі підстави найсерйознішим чином побоюватися за безпеку будь-якої людини, захопленої ополченцями на сході України", - зазначив директор HRW по Європі та Центральній Азії Х'ю Вільямсон.

У серпні дослідники HRW зафіксували на сході України 20 випадків захоплення цивільних осіб ополченцями і проінтерв'ювали 12 осіб, які стверджували, що після захоплення їх били, зокрема ногами, кололи або різали ножем, припікали сигаретою або імітували кару.

Щонайменше шістьох використовували як заручників для отримання викупу або обміну на захоплених українськими силовиками ополченців. Ще одна особа, наскільки відомо, на час підготовки цього матеріалу очікує обміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram