ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна попросила Google не блокувати сайти на вимогу Росії

РФ використовує соцмережі для розповсюдження неправдивої інформації

Україна попросила Google не блокувати сайти на вимогу Росії
Фото: say-seo.ru

Російські спецслужби через соцмережі, електронну пошту та смс-повідомлення поширюють неправдиву інформацію, щоб посіяти паніку серед українців і дестабілізувати ситуацію.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко за результатами екстреного засідання РНБО під головуванням Президента, передає Укрінформ.

"18-й спеціальний центр Федеральної служби безпеки РФ у соціальних мережах, через електронну пошту та смс-повідомлення, через Facebook цілеспрямовано три доби розсилає тексти панічного характеру з метою спровокувати паніку", - зазначив керівник спецслужби.

Наливайченко підкреслив, що неодноразово українська сторона зв'язувалася із керівництвом та адміністраторами Facebook, який використовують росіяни для поширення неправдивої інформації, однак результатів це не дало.

У той же час, за його словами, уряд України завершив переговори з Google щодо запобігання блокування Росією каналу YouTube та інших ресурсів, де викладається правдива інформація про ситуацію в Україні.

Голова СБУ також зазначив, що сіяти паніку активно "допомагають" російські журналісти, причому найбільш нахабно діють представники Lifenews і "Звезды".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram