ГоловнаСуспільствоПодії

Через бойові дій зупинено всі коксохімічні підприємства Донбасу

Бойовики пошкодили магістральний газопровід у Луганській області

 Через бойові дій зупинено всі коксохімічні підприємства Донбасу
Фото: Владимир Марус

Унаслідок бойових дій терористів і російських найманців у зоні проведення АТО зупинено всі підприємства коксохімічної та хімічної галузі Донбасу. 

Про це на брифінгу заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає прес-служба відомства.

"Через руйнування комунікацій зупинилися Луганська і Дебальцевська дирекції залізничних перевезень Донецької залізниці, Ясинуватський, Іловайський залізничні вузли. Не працюють на відправку поїздів вокзали Донецька, Луганська, Дебальцевого, Іловайська", - зазначив Лисенко.

Через постійні обстріли терористами шахти Кіровського і Петровського районів Донецької області працюють у режимі вентиляції та водовідливу. Більшість гірників відправили у неоплачувані відпустки. Шахта "Жовтневий рудник" підтоплюється.

"Повністю припинено життєзабезпечення шахти "Луганське" державного підприємства "Луганськвугілля". Не відкачується вода, не провітрюються вирубки, пошкоджено копровий підйом. Терористи зруйнували цех завантаження вугілля на шахті "Трудовська" у Петровському районі Донецька. Також через значні пошкодження практично втрачено можливості відновлення подальшої виробничої діяльності шахти "Ровенькиантрацит"", - підкреслив речник РНБО.

Крім того, за його словами, внаслідок бойових дій терористів у Станично-Луганському районі пошкоджено магістральний газопровід, який забезпечував подачу природного газу з Ольгинского родовища у населені пункти області. Без газопостачання залишилося близько 15 тисяч жителів регіону.

Нагадаємо, останнім часом територія шахти "Комсомолець Донбасу" у місті Кіровському Донецької області два рази зазнавала артобстрілу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram