ГоловнаСуспільствоПодії

Радник Авакова назвав аварію на залізниці в Городищі терактом

Геращенко радить УЗ шукати гроші на купівлю відеокамер

 Радник Авакова назвав аварію на залізниці в Городищі терактом
Фото: vk.com/gorod_00009

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко назвав вчорашню аварію на залізниці в Городищі терактом.

"Вчорашнє сходження з рейок 20 цистерн з мазутом і пов'язана з цим грандіозна пожежа і локальна екологічна катастрофа в Городищі Черкаської області, швидше за все, - також терористичний акт, здійснений за вказівкою Путіна. Зважаючи на страшну пожежу з горінням сотень тонн мазуту, експерти ще не встигли зробити точний висновок про причини сходження вагонів з рейок, але, враховуючи сьогоднішній теракт під Змієвим, ймовірність теракту, на мій погляд, - 99%", - написав він у "Фейсбуку".

Зазначимо, що рятувальники з ДержНС раніше заявили, що, за попередньою оцінкою, аварія в Городищі сталася через поломку осі однієї з цистерн з мазутом.

На його думку, вчорашня і сьогоднішня аварії на залізниці - це тільки початок.

"Вчорашній теракт на залізниці в Городищі і сьогоднішній під Змієвим - це тільки квіточки. Ягідки будуть пізніше, коли ми повністю звільнимо Донбас від терористів. Думаю, що "Укрзалізниці" потрібно терміново вишукувати кошти для обладнання дистанцій залізниці якісними відеокамерами з нічним баченням для контролю залізничного полотна, щоб уникнути нових терактів з підкладанням вибухівки під рейки", - вважає Геращенко.

Він також просить громадян України бути пильними і негайно телефонувати 102 у разі підозр на теракт. Крім того, можна дзвонити в міліцію за телефоном 0-800-500202 або на гарячу лінію СБУ 0-800-501482 (усі дзвінки по Україні безкоштовні).

Нагадаємо, в СБУ прогнозують, що українцям доведеться жити в умовах постійної терористичної загрози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram