ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській лікарні знайшли російських солдатів

Солдати у віці 18-22 років прибули воювати на стороні терористів за матеріальну винагороду

В Луганській обласній лікарні, яка наразі перебуває під контролем українських силовиків, зараз знаходяться поранені російські солдати-строковики.

Про це повідомляє на своїй сторінці у "Фейсбуці" журналіст Всеволод Філімоненко.

За його словами, солдати у віці 18-22 років "прибули воювати до нас на стороні терористів, за обіцяну матеріальну винагороду".

"Як стверджують солдати, рішення їхати в Луганськ вони прийняли під впливом російського ТБ, будучи впевненими, що України вже немає, армія Новоросії непереможна і щодня захоплюють нові населені пункти. Ілюзії розвіялися після невдалої спроби прорватися з Луганська у бік Лутугиного, де їх угруповання зазнало значних втрат і майже без бою віддало бійцям "Айдару" новенький російський БТР", - пише журналіст.

"Ми не знали, що тут таке відбувається. Поверніть мене будь ласка в Ростов до мами", - цитує Філомоненко прохання одного з тяжко поранених російських строковиків до луганського лікаря.

Журналістка "Громадського ТБ" Настя Станко повідомляє у Твіттері про 8 десантників із Пскова, які у важкому стані знаходяться в обласній лікарні Луганська. За її інформацією, вони нетранспортабельні, ще 30 осіб відправили в лікарню Ростова. Що тут робили - не знають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram