ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала двох диверсантів "ДНР"

Один із затриманих був катом українських військовослужбовців і мирних громадян, а другий - бойовиком

СБУ затримала двох диверсантів "ДНР"
Фото: http://www.sbu.gov.ua

У Донецькій області на блокпосту селища Оленівка Волноваського району співробітники Служби безпеки України затримали двох диверсантів так званої "Донецької народної республіки".

Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисники виявилися громадянами України.

"Затримано громадян України Синька Родіона Вікторовича, уродженця м.Іловайська, і Шеховцова Олексія Миколайовича, уродженця м.Харцизька", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомтва, зловмисники за завданням російських спецслужб намагалися проникнути на територію, контрольовану Збройними силами України, для здійснення диверсійних актів, спрямованих на дестабілізацію ситуації в регіоні.

Зокрема, Синько і Шеховцов мали при собі посвідчення так званого Міністерства державної безпеки ДНР, батальйону "Схід" з фотографіями і позивними "Синій" та "Захар".

"Синько в ДНР був конвойним і катом українських військовослужбовців та мирних громадян, а Шеховцов - бойовиком батальйону "Схід" з постійним дислокуванням у захопленому приміщенні ДАІ м. Харцизька", - зазначили у спецслужбі.

Щодо затриманих СБУ зареєструвала кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого за створення терористичної групи чи терористичної організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram