ГоловнаСуспільствоПодії

МВС викрило "конверт" з річним оборотом у 9 млрд гривень

Гроші від нелегальних операцій ішли на підтримку сепаратистського руху

МВС викрило "конверт" з річним оборотом у 9 млрд гривень
Фото: http://mvs.gov.ua

Працівники МВС припинили діяльність конвертаційного центру з річним оборотом близько 9 мільярдів гривень.

"За попередньою інформацією, гроші від нелегальних операцій йшли на підтримку сепаратистського руху на сході України. На цей нелегальний конвертаційний центр працювали посадові особи декількох комерційних банків і фірм, які розташовані на території столиці та ще двох областей", - сказано на сайті МВС.

Зловмисники здійснювали незаконну діяльність, пов'язану з конвертацією безготівкових коштів у готівку та навпаки, з подальшим їх переведенням в іноземну валюту. Також правопорушники легалізовували кошти, здобуті злочинним шляхом.

Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків офісних, житлових приміщень, автотранспорту та ін.

"У результаті проведення цих заходів вилучено різної готівкової валюти без правовстановлюючих документів на 24 мільйони гривень, а також комп'ютерну техніку, магнітні носії, "чорну" бухгалтерію та інші речові докази злочинної діяльності", - сказано в повідомленні.

Головним слідчим управлінням МВС України розпочато досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ст. 205 (Фіктивне підприємництво) та 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram