ГоловнаСуспільствоПодії

Троє енергетиків підірвалися на снаряді в Слов'янському районі Донецької області

Троє постраждалих отримали осколкові поранення, їх госпіталізували

Троє енергетиків підірвалися на снаряді в Слов'янському районі Донецької області
архив

Троє енергетиків ДТЕК підірвалися на снаряді в Слов'янському районі Донецької області, повідомляє Департамент зі зв'язків з громадськістю ДТЕК.

"13 серпня о 16:30 троє співробітників аварійної бригади ДТЕК Донецькобленерго підірвалися на снаряді, який знаходився в землі. На розмінованій раніше території енергетики виконували роботи з відновлення електропостачання в районі села Семенівка Слов'янського району. Загиблих немає. Гуманітарний штаб "Допоможемо" надасть підтримку в лікуванні енергетиків", - йдеться в повідомленні.

Аварійно-відновлювальна бригада ДТЕК Донецькобленерго ремонтувала підземну кабельну лінію. Енергетики зачепили боєприпас, стався вибух. Співробітники отримали осколкові поранення і у тяжкому стані потрапили в травматологічне відділення центральної міської лікарні Слов'янська, де лікарі надають їм невідкладну медичну допомогу. Кілька тижнів тому світло в міськлікарні відновлювала ця сама бригада енергетиків.

Після припинення боїв і розмінування територій у Слов'янському районі аварійні бригади ДТЕК із 5 липня змогли розпочати відновлювальні роботи. Електропостачання в Слов'янському районі відновлено на 99,5%.

"Навіть після припинення бойових дій страждають мирні люди - це велика біда для Донбасу. Ми намагаємося зробити все можливе, щоб максимально убезпечити працю наших співробітників - сапери допомагають проводити розмінування територій, де тривають відновні роботи. Але, на жаль, "відлуння війни" залишається на роки, і люди продовжують страждати. ДТЕК обов'язково надасть усю необхідну допомогу для лікування постраждалих енергетиків, завдяки яким тисячі людей зараз мають можливість користуватися електроенергією. Крім того, підтримку в лікуванні енергетиків та їх сім'ям надасть Гуманітарний штаб "Допоможемо" Ріната Ахметова", - сказав керівник Антикризового штабу ДТЕК Дмитро Сахарук.

Довідка: ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. У ДТЕК працюють 140 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram