ГоловнаСуспільствоПодії

Половина російського "гуманітарного конвою" провела ніч під Воронежем

Місцеперебування решти невідоме

Половина російського "гуманітарного конвою" провела ніч під Воронежем
архив
Фото: inforesist.org

Російський "гуманітарний конвой" провів ніч із середи проти четверга, 14 серпня, на стоянці на території воронезького військового аеродрому "Балтимор", повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на РІА "Воронеж".

На ночівлю у Воронежі залишилися щонайменше сто білих вантажівок "КамАЗ". Вантажівки розмістилися на закритій території військового аеродрому "Балтимор".

Колона розбилася на кілька рядів по чотири вантажівки в кожному. Водії вантажівок і супровідники вантажів перебувають поруч з автомобілями.

Де зараз решта 150 вантажних автомобілів, які спочатку були в колоні, не повідомляють.

Нагадаємо, пізнього вечора 13 серпня заступник голови АП Валерій Чалий заявив, що російський "гуманітарний конвой" намагався прорватися в Україну. Водночас координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук заявив, що одночасно з "гуманітарним конвоєм" Росія стягує до кордону артилерію.

Нагадаємо, 12 серпня Росія відправила з-під Москви названі нею "гуманітарним конвоєм" майже 300 вантажівок, які повинні доставити гуманітарну допомогу жителям Луганська. Кілька західних політиків заявили, що російська влада може використовувати гуманітарну ситуацію на Донбасі для того, щоб ввести свої війська в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram