ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські журналісти загинули від випадкового мінометного вогню, - адвокат Савченко

Захист сподівається на політичне рішення справи

Російські журналісти загинули від випадкового мінометного вогню, - адвокат Савченко
Фото: Артем Атаманюк

Російські журналісти Антон Волошин та Ігор Корнелюк, у причетності до смерті яких звинувачують українську льотчицю Надію Савченко, загинули внаслідок випадкового мінометного вогню, відкритого з обох сторін.

Про це заявив адвокат Савченко Марк Фейгін в ефірі "Громадське ТБ".

"Уламки міномета розлітаються на 200 метрів. Це футбольне поле, розумієте? Тому коригування такого вогню, мені здається, взагалі неможливе", - сказав він.

За словами Фейгіна, те, що Савченко в Росії є іноземкою, ускладнює можливість зміни запобіжного заходу, однак він сподівається на політичне рішення справи.

"У нас у Росії невинних людей або амністують, або випускають під якоюсь іншою кваліфікацією. Відпустили і попросили вибачення - такого не може бути ніколи", - зазначив захисник.

Кореспондент ВДТРК Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин потрапили під мінометний обстріл у районі селища Металіст неподалік від Луганська 17 червня. Внаслідок цього Корнелюк отримав важкі поранення і згодом помер у лікарні. Волошин спочатку значився зниклим безвісти, але потім стало відомо, що він також загинув.

Російська влада інкримінує Савченко причетність до загибелі журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram