ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські правозахисники констатували тиск на священиків УПЦ КП в Криму

Також зафіксовано порушення свободи слова в Криму і тиск на громадських активістів

Російські правозахисники констатували тиск на священиків УПЦ КП в Криму
Андрей Юров
Фото: Євромайдан SOS/ Facebook

Член Ради при президентові Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини Андрій Юров констатував, що на території невизнаної Республіки Крим здійснюється тиск на священиків Української православної церкви Київського патріархату.

Про це він сказав на прес-конференції.

Юров зазначив, що він, як голова Кримської польової місії з прав людини, що складається з українських та російських правозахисників, тривалий час відстежував ситуацію в Криму.

"Є низка фактів тиску морального, великі проблеми з переукладанням договорів оренди, кілька священиків мусили покинути територію Криму, і кілька парафій закрилися", - повідомив Юров про факти тиску на священнослужителів УПЦ КП.

Ольга Скрипник, заступник голови Кримської польової місії, також повідомила, що прокуратура Криму відмовилась відкрити кримінальну справу з приводу розгрому місцевою "самообороною" храму УПЦ КП у селі Перевальному поблизу Сімферополя.

Крім того, правозахисники фіксують порушення свободи слова в Криму і тиск на громадських активістів. За їх відомостями, продовжуються викрадання активістів, що виражають свою проукраїнську позицію в Криму.

Нагадаємо, 22 липня в Криму спалили дотла дачу архієпископа УПЦ КП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram