ГоловнаСуспільствоЖиття

До Харкова перевезли донецьких дельфінів і котиків

Тварин евакуювали з Донецька 1 серпня після обстрілів біля дельфінарію

До Харкова перевезли донецьких дельфінів і котиків
Фото: Макс Левин

Двох дельфінів і двох морських котиків успішно евакуювали з Донецького дельфінарію до Харкова. Про це повідомляє харківський портал "Медиапорт".

Тварин перевозили з Донецька через всі блокпости у вантажних машинах зі спеціальними ваннами, дорога зайняла 9 годин. При цьому, за словами співробітників дельфінарію, які супроводжували тварин, як представники української армії, так і бойовики "ДНР" просили сфотографуватися з дельфінами.

"Морські котики Юла і Лілу разом з дельфінами Філом і Белою, як і жителі захоплених бойовиками міст у Донецькій і Луганській областях, стали вимушеними переселенцями. Зірок донецького дельфінарію евакуювали після того, як неподалік від нього почали вибухати снаряди", - йдеться в повідомленні.

"Була стрілянина, і кілька снарядів впало у парку Щербакова, де розташовано дельфінарій в Донецьку. Ми невідкладно прийняли рішення і перевезли тварин, двох котиків і дельфінів, до Харкова і двох тварин перевезли у Бердянськ", - розповіла виданню керівник центру дельфінотерапії Харківського дельфінарію Олена Кушнірська.

Портал повідомляє, що тварини спокійно витримали дорогу і вже почали тренування на новому місці, хоча у виставах участі поки що не беруть. У дельфінів хороший апетит, з'їдають по 15 кг риби на день.

Нагадаємо, в Донецьку вночі тривали обстріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram