ГоловнаСуспільствоОсвіта

Перший урок у школах присвятять єдності України

Міносвіти ухвалило вчити, що Крим і Донбас - це Україна

Перший урок у школах присвятять єдності України
Фото: novosti-pmr.ru

Міністерство освіти і науки визначило, що перший урок у школах цього року повинен пройти на тему "Україна - єдина країна".

Відповідний лист надіслано у школи, повідомляє прес-служба міністерства.

Міносвіти зазначає, що таку тему зумовили суспільно-політична ситуація і події останніх місяців, окупація Російською Федерацією Криму, збройні акції російських терористів у східних регіонах України.

Метою першого уроку визначено формування в учнів розуміння єдності і цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної країни.

Під час уроку слід реалізувати такі завдання:

    ознайомити школярів з основними історичними подіями становлення державності України;

    формувати почуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави і українського народу;

    формувати готовність служити Батьківщині своєю працею і стати на захист державних інтересів країни;

    виховувати повагу до державних символів, шанобливе ставлення до традицій українців і представників інших національностей, що населяють країну.

"Основний зміст першого уроку слід спрямувати на утвердження єдності України, неподільності її території і народу, який її населяє. Важливо акцентувати увагу дітей на тому, що Крим і Донбас - це Україна, що люди, які живуть на цих територіях, - громадяни України", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 2013 року

перший урок було присвячено Тарасові Шевченку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram