ГоловнаСуспільствоЖиття

Щоб піти у відпустку, військовозобов'язані повинні відпроситися у військкоматі, - Міноборони

Дозвіл можуть видати і у вигляді довідки, і усно

Щоб піти у відпустку, військовозобов'язані повинні відпроситися у військкоматі, - Міноборони
Фото: EPA/UPG

Громадяни, які є військовозобов'язаними і вирішили з'їздити у відпустку під час мобілізації, повинні звернутися по відповідний дозвіл до районного військкомату.

Про це в коментарі LB.ua повідомив заступник начальника відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Міноборони Олександр Правдивець.

"Відповідно до статті 22 пункту 6 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", громадянам, що перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації заборонено змінювати місце проживання без дозволу, отриманого в посадової особи районного військового комісаріату, - говорить Правдивець. - У цьому випадку ми можемо розглядати «місце проживання» як «місце перебування», тому перед поїздкою все ж таки варто звернутися до військкомату і повідомити про свої плани".

Втім, процедура виконання цієї норми законодавчо не прописана.

"Посадова особа у військкоматі може і довідку надати, а може й усно дати дозвіл на виїзд, - розповів він. - Якби були введені надзвичайний або воєнний стан, тоді про зміну місця перебування можна забути, а зараз контролювати виїзд військовозобов'язаних за кордон доволі важко".

Нагадаємо, третя хвиля часткової мобілізації триватиме 45 днів: з 24 липня по 6 вересня.

Міністерство оборони допускає, що в рамках часткової мобілізації, оголошеної президентом Петром Порошенком, призовуть військовозобов'язаних, які не служили в армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram