ГоловнаСуспільствоПодії

Російські військові встановили "Град" за 200 м від кордону з Харківською областю

У повну бойову готовність приведено колону російських військ на кордоні з Луганською областю

Російські військові встановили "Град" за 200 м від кордону з Харківською областю

Російські військові розташували реактивну систему залпового вогню "Град"  у походному стані біля кордону з Харківською областю, біля прикордонного пункту "Вовчанськ".

Про це на брифінгу сказав речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

За його словами, установка розташована за 200 метрів від українського кордону і перебуває в походному стані, тобто готова до використання за призначенням.

Крім того, зафіксовано, що на відстані 200 м від українського кордону в Луганській області, навпроти населеного пункту Петрівка, у повній бойовій готовності перебуває колона приблизно із 40 російських військових і трьох бронетранспортерів.

Також, за словами Лисенка, російські військові розгорнули два вузли зв'язку в Курській області на кордоні з Україною. При цьому він зазначив, що до міста Суджа Курської області триває перекидання російських військ. Зокрема, вчора туди прибули військові частини із Забайкальського і Далекосхідного військових округів.

"Крім того, в Суджанському районі помічено розгортання двох вузлів зв'язку та очікується завезення апаратури засекреченого зв'язку", - сказав речник РНБО.

Також Росія продовжує постачати важке озброєння бойовикам, зокрема, в Донецькій області виявлено сліди завезення з Росії в Україну 14 установок "Град".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram