ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики "ДНР" під загрозою смерті заборонили вивозити хворих дітей із зони АТО

ДонОДА має намір відстоювати права дітей усіма законними методами

Бойовики "ДНР" під загрозою смерті заборонили вивозити хворих дітей із зони АТО
архив
Фото: EPA/UPG

Представники самопроголошеної Донецької народної республіки вкотре заборонили вивозити дітей із зони активної АТО - міст Макіївки і Донецька.

Про це 22 липня повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації, інформує "ОстроВ".

У ДонОДА повідомляють, що у зв'язку з різким погіршенням ситуації, частими обстрілами та реальною загрозою для життя, за попередньою домовленістю, на вівторок запланували вивезти 135 дітей віком від 0 до 4 років із Макіївського спеціалізованого будинку дитини (для ВІЛ/СНІД-хворих дітей), Донецького обласного будинку дитини "Малятко" та Донецького міського будинку дитини "Малятко" в дитячі будинки Маріуполя та Краматорська.

"Проте коли діти вже були готові до відправлення й автобуси стояли біля відповідних дитячих будинків, озброєні представники батальйону "Схід" категорично заборонили вивозити дітей", - повідомляють в обласній адміністрації.

"Усі прохання і переконання керівництва і вихователів дитячих будинків зустріли вкрай агресивно. На адресу співробітників дитячих будинків лунали прямі погрози смерті", - заявляють у ДонОДА.

У зв'язку із цим Донецька облдержадміністрація категорично заявляє, що буде відстоювати права дітей всіма законними методами і намагатиметься вивезти їх за межі міста Донецька будь-якими безпечними шляхами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram