ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала "мінера" ​​Верховної Ради та Київського вокзалу

Киянин повідомив про мінування Ради, коли проходила інавгурація Порошенка

СБУ затримала "мінера" ​​Верховної Ради та Київського вокзалу
Фото: 112.ru

Служба безпеки України затримала чоловіка, який 7-8 червня цього року (коли проводилися урочистості з нагоди інавгурації президента Петра Порошенка) повідомив про неправдиве мінування Верховної Ради та Центрального залізничного вокзалу в Києві.

Як повідомляє прес-центр СБУ, ним виявився місцевий 59-річний житель.

Тепер йому світить до восьми років в'язниці, оскільки проти нього провадять кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу (неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян або знищення об'єктів власності).

Нагадаємо, що з літа 2012 року в Україні посилено покарання за неправдиві повідомлення про мінування. Якщо раніше можна було обійтися штрафом або арештом, то останні два роки чинне безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі.

Утім, це не відлякує "мінерів". Останніми днями в Україні величезна кількість повідомлень про мінування різних об'єктів - від торгових центрів до станцій метро. Приміром, тільки сьогодні, 19 липня, в Києві "замінували" сім об'єктів: чотири торгові центри, Головний поштамт, вокзал "Київ-Пасажирський" і будівлю "5 каналу". Ні в одному з них вибухівки не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram