ГоловнаСуспільствоЖиття

На Донбасі діє не менше 300 кадрових російських військових, - Тимчук

Їх перекидають в Україну без документів, у формі без розпізнавальних знаків

На Донбасі діє не менше 300 кадрових російських військових, - Тимчук

В Україні діє не менше 300 кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Що стосується кадрових російських військовослужбовців, то їх на даний момент на території України діє не менше 300 чоловік. Основна їх частина - володарі технічних військово-облікових спеціальностей. Постійне місце служби - в основному частини Південного військового округу РФ", - написав він.

За словами Тимчука, цих військових перекидають в Україну як "зелених чоловічків" - без документів, у формі без розпізнавальних знаків.

Крім того, на території нашої країни діють групи російського спецназу. Зокрема, на сьогоднішній ранок у прикордонних районах Луганської області помічені щонайменше дві штатні диверсійно-розвідувальні групи частин спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ.

"Також підтверджуються дані про те, що артилерійські обстріли території РФ здійснюються бойовиками за вказівкою керівництва терористичних організацій, що діють на Донбасі", - повідомив експерт.

Раніше радник міністра оборони Олександр Данилюк повідомив, що так званий прем'єр-міністр ДНР Олександр Бородай, якого вважають московським політтехнологом, насправді є генерал-майором ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram