ГоловнаСуспільствоПодії

НБУ віддасть Міноборони інкасаторські машини для евакуації поранених зі сходу

Міноборони в серпні почне випробування нового проекту - санітарної БТР

Національний банк передасть Міністерству оборони 21 автомобіль, в тому числі і броньовані інкасаторські машини, для евакуації поранених під час боїв на Донбасі.

Про це в середу, 16 липня, заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони, полковник медичної служби Віталій Андронатій, повідомляє "Незалежне бюро новин".

"Буквально вчора були переговори з головою Нацбанку. Сьогодні я вже відвідав автопідприємство Нацбанку, і у нас вже є домовленість, що вони нададуть нам 21 автомобіль. Половина з них - броньовані. Це "МАЗи", броньовані інкасаторські машини, для того, щоб їх переобладнати під санітарні норми", - сказав Андронатій.

При цьому представник Міноборони зазначив, що це дозволить евакуювати поранених безпосередньо під час бою, не чекаючи по кілька годин припинення вогню. "Головна наша проблема - відсутність броньованого санітарного транспорту для вивезення поранених з поля бою", - додав він.

Полковник також повідомив, що з 1 серпня Міноборони проводитиме випробування нового проекту "БТР-4с" - санітарної БТР. "Плануємо протягом серпня прийняти його на озброєння і почати закупівлю. Але щоб цей місяць якось захистити наших людей, ми і звернулися до Нацбанку", - пояснив він.

Окрім того, Андронатій повідомив, що за час проведення антитерористичної операції на сході України загинули четверо і поранено восьмеро військових лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram