ГоловнаСуспільствоПодії

Близько 150 дітей-сиріт з дитячих будинків Донбасу перебувають під загрозою насильницької депортації в РФ, - Тарута

Це не перша спроба викрадення дітей з області

Близько 150 дітей-сиріт з дитячих будинків Донбасу перебувають під загрозою насильницької депортації в РФ, - Тарута
Тарута
Фото: lifedon.com.ua

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута просить припинити спекуляції навколо майже 150 дітей-сиріт з Мар'їнського та Донецького інтернатів, яких утримує самопроголошена Донецька народна республіка, і дозволити їх вивезти в безпечне місце в рамках рідної країни.

Про це йдеться в заяві губернатора, повідомляє 15 липня "ОстроВ".

"Зараз у Донецьку під загрозою насильницької депортації в Росію перебувають близько 150 дітей, громадян України. Це сироти з Мар'їнського та Донецького інтернатів, яких утримує ДНР. Це не перша спроба викрадення дітей з інтернатів області. Раніше ДНР вчинила аналогічну спробу і незаконно вивезла дітей із Сніжнянського дитбудинку в Росію. Тоді, завдяки спільним зусиллям ДонОДА та МЗС України, дітей повернули додому. Було створено прецедент, суть якого полягає у неприпустимості незаконного переміщення українських дітей за кордон. Це була узгоджена позиція української і російської влади", - зазначив Тарута.

Він також повідомив що представники ДНР не припиняють тиснути на директорів інтернатних установ.

"Щоб захистити наших громадян від незаконних атак, Донецька обласна державна адміністрація прийняла розпорядження про обов'язкове узгодження виїзду дітей за кордон з губернатором області. І ось зараз сценарій повторюється - терористи знову погрожують вивезти українських дітей у Росію, порушуючи при цьому не тільки норми права, але і базові основи етики і моралі. Звертаюся до всіх, від кого залежить доля наших дітей: припиніть спекуляції на цій темі і дайте можливість вивезти їх в безпечне місце", - заявив губернатор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram