ГоловнаСуспільствоЖиття

Користувачі Facebook порівняли Меркель з Ріббентропом

Під повідомленням Меркель з'явилися сотні коментарів з текстом "Дякую, пані Ріббентроп"

Користувачі Facebook порівняли Меркель з Ріббентропом
Фото: EPA/UPG

На сторінці канцлера Німеччини Анґели Меркель в Facebook почався флешмоб: тисячі користувачів залишають коментарі, в яких порівнюють Меркель з міністром закордонних справ фашистської Німеччини Йоахімом фон Ріббентропом.

Кількість таких коментарів перевищила 25 тисяч, повідомляє Русская служба Би-Би-Си.

Більшість з користувачів пишуть коротке повідомлення: Danke Frau Ribbentrop ("Спасибі, пані Ріббентроп").

Ці коментарі з'явилися під записом Анґели Меркель з її фотографією і зі словами подяки всім тим, хто підписався на сторінку канцлера - таких вже понад 600 тисяч.

Йоахім фон Ріббентроп був міністром закордонних справ Німеччини в 1938-1945 роках, а також радником Гітлера із зовнішньої політики.

Ріббентроп увійшов в історію підписанням 1939 року з народним комісаром закордонних справ СРСР В'ячеславом Молотовим додаткового протоколу до договору про ненапад між СРСР і Третім Рейхом, за яким дві держави поділили між собою сфери впливу в центральній і східній Європі.

Нагадаємо, Анґела Меркель напередодні зустрічалася з президентом Росії Володимиром Путіним, на якій обговорювалася ситуація навколо України. Обидві сторони відзначили необхідність відновлення прямого діалогу між українською владою і сепаратистами в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram