ГоловнаСуспільствоПодії

Чубаров: влада Криму восени може заборонити Меджліс

Представницький орган кримських татар можуть визнати екстремістським

Чубаров: влада Криму восени може заборонити Меджліс
Рефат Чубаров
Фото: ipress.ua

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров допускає, що восени 2014 року влада невизнаної Республіки Крим вчинить спробу ліквідувати цю організацію.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Так (є ймовірність ліквідації Меджлісу), на рівні цих попереджень прокурорських, перше було в травні, а друге було днями, і там вже дається оцінка діям голови самого Меджлісу, як такої діяльності, яка має ознаки екстремістської діяльності. І там сказано, що Меджліс може бути визнано екстремістською організацією, і його діяльність буде заборонена", - сказав він.

Чубаров зазначив, що, за його відомостями, вже восени кримська влада почне, згідно з російським законодавством, ліквідовувати екстремістські організації та вчинить спробу заборонити діяльність Меджлісу.

Він також повідомив, що вже зараз зафіксовано істотний тиск з боку кримської влади на представників кримських татар. Зокрема зафіксовані викрадення та катування людей. Також співробітники Федеральної служби безпеки Росії регулярно викликають кримських татар на допити.

Окрім того, прокуратура Криму вже порушила справу і передала до суду звинувачення проти кримського татарина, який написав у соціальній мережі "ВКонтакте", що Крим належить Україні.

Чубаров також зазначив, що для захисту свого народу і для посилення міжнародного тиску на владу РФ вже цього року планується скликати другий всесвітній Конгрес кримських татар.

Нагадаємо, 5 липня главу Меджлісу Рефата Чубарова не пустили до Криму. З травня в'їзд на півострів заборонено Мустафі Джемілєву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram