ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запустили мережу служб "Телефон довіри"

Обіцяють повну анонімність

В Україні запустили мережу служб "Телефон довіри"

Благодійний фонд "Лінія життя" запускає всеукраїнську мережу служб "Телефон довіри". Її мета - надання швидкої та кваліфікованої психологічної допомоги всім, хто її потребує.

Лінія працює з 19:00 до 7:00. Дзвонити можна за телефонами: Одеса - (048) 737-76-76, Донецьк - (062) 213-76-76, Київ - (044) 228-76-76, Харків - (057) 759-76-76, Луганськ - (064) 272-76-76 або по Skype: www.callpoint.su. Дзвінок з мережі безкоштовний і анонімний: консультант не бачить даних абонента у Skype і не визначить, дзвонить він із мережі чи  міського номера.

Принципи анонімності та конфіденційності є основними в роботі служби. Абонент може не називати свого справжнього імені і розповісти консультанту тільки те, що вважає за потрібне. Це робить спілкування більш довірчим і дозволяє обговорювати те, що не завжди зручно при особистій зустрічі: міжособистісні та сексуальні стосунки, стигматизовані хвороби, залежності, насильство, злочини.

Як розповів LB.ua один з учасників проекту, зараз до нього залучені волонтери з дев'яти міст: Києва, Одеси, Донецька, Харкова, Луганська, Херсона, Львова, Чернівців, Івано-Франківська. З квітня лінія приймає дзвінки в Одесі. У Харкові та Донецьку триває навчання майбутніх телефонних консультантів, в інших містах проходить набір команди. Усі учасники проекту - волонтери і не отримують за свою роботу винагороду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram