ГоловнаСуспільствоПодії

Уночі на Майдані в Києві сталася перестрілка (оновлено)

Із травматичної зброї поранено чотирьох людей

У ніч на понеділок, 7 липня, на Майдані Незалежності в Києві було чутно постріли, повідомляє "Интерфакс".

"Уночі в районі третьої барикади була провокація зі стріляниною. Нападники закривали обличчя балаклавами. По тривозі піднято сотні Майдану, які відігнали нападників", - йдеться в повідомленні Центральної ради сотень Майдану, розміщеному у Facebook

Тим часом очевидці повідомляють про те, що вночі на Майдані Незалежності дійсно був конфлікт, було чутно автоматні постріли.

У міліції підтвердили факт стрілянини на Майдані. За даними МВС, унаслідок нічного конфлікту поранення з травматичної зброї отримали чотири людини, в міліцію вони не зверталися.

Як розповіли агентству "Интерфакс" у Шевченківському райуправлінні міліції Києва, в ніч на понеділок між активістами на Майдані виник конфлікт. Згодом від медиків прийшло повідомлення, що до них потрапив чоловік з вогнепальним пораненням. Група міліції, яка виїхала до лікарні, встановила, що це травматичне поранення. Згодом надійшло ще три аналогічні повідомлення.

"Жодних заяв до міліції від потерпілих не надходило", - сказали в райуправлінні, додавши, що міліція однаково буде з'ясовувати обставини події.

Оновлено: заступник командира спецбатальйону "Азов" зі зв'язків з громадськістю Ігор Мосійчук прокоментував інцидент на сторінці батальйону у Facebook.

За його словами, група людей, "перебуваючи в абсолютно нетверезому стані і представляючись Самообороною Майдану... прикриваючись іменами героїв Небесної Сотні й героїв АТО, зі зброєю в руках напала на групу добровольців, які проходять підготовку на навчальній базі батальйону "Азов". Хлопці-добровольці були змушені дати відсіч п'яним негідникам. І вже після того як добровольці "Азова" покинули Майдан, відбулася ще одна сутичка - вже між самими учасниками алкооборони. Сутичка із застосуванням вогнепальної зброї. Як відомо, внаслідок цієї сутички є поранені. Троє добровольців "Азову" також отримали травми.

"Висновок дуже простий, і я озвучив його ще 2 тижні тому: всі ті із Самооборони, хто має честь і совість, повинні покинути столицю і піти воювати з ворогом на Донбасі", - наголосив він.

"Намети на Майдані слід демонтувати, а громадські інститути Майдану повинні отримати приміщення в Українському домі для продовження генерації ідей, які так необхідні в українському суспільстві", - додав Мосійчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram