Філарет: Росія спробує взяти УПЦ МП під свій контроль

Смерть митрополита Володимира може обернутися "церковною війною"

Філарет: Росія спробує взяти УПЦ МП під свій контроль
Фото: Макс Левин

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет вважає, що після смерті митрополита Володимира, предстоятеля УПЦ МП, Росія спробує призначити на його місце свою людину.

"Почнеться боротьба Росії й України за предстоятеля Української православної церкви. Москва захоче поставити свого предстоятеля УПЦ МП, свого ставленика, який виконуватиме волю Москви. От уявіть, якщо переможе ця "партія" в церкві, то що буде? В умовах неоголошеної війни між Україною і Росією він служитиме інтересам агресора. Тому Україна повинна подумати, що потрібно вибирати такого предстоятеля, який буде служити інтересам українського народу, а не Москві", - цитує Філарета "Радіо Свобода".

У повідомленні Київського патріархату також наголошено, що останніми роками, за Володимира, дві найбільші православні церкви України почали поступово зближуватися.

Нагадаємо, Володимир помер у віці 78 років уранці в суботу, 5 липня, після тривалої хвороби. З лютого церквою фактично керує митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, який став місцеблюстителем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram