ГоловнаСуспільствоПодії

Під час обстрілу шахти в Луганській області смертельно поранили її співробітницю

Створено комісію для спеціального розслідування події

У результаті обстрілу 23 червня о 23:15 будівель і споруд шахти "Привільнянська" ("Лисичанськвугілля", м. Привілля Луганської області) поранено двох співробітниць поверхневого комплексу шахти, одну - смертельно.

Про це 24 червня повідомив сайт територіального управління Держгірпромнагляду в Луганській області.

Повідомляють, що від осколкових поранень загинула працівниця поверхневого технологічного комплексу 1968 р.н. Ще одна працівниця підприємства - машиніст конвеєра ПТК 1976 р.н. - отримала осколкову травму лівого коліна.

Після команди диспетчера шахти йти у сховище працівниці вийшли з будівлі поверхневого технологічного комплексу - і  на територію проммайданчика саме влучив снаряд.

Як уточнює "Интерфакс" із посиланням на повідомлення прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на момент інциденту в шахті перебувала 61 особа, на поверхні - 28 осіб. У результаті обстрілу були частково зруйновані електрична підстанція і будівлі комплексу шахти. Знеструмлено підземні виробки та споруди поверхневого комплексу шахти, зокрема вентилятор головного провітрювання та підйомні машини.

"Підземних працівників шахти вивели на поверхню. Життєдіяльність шахти підтримується мінімальною кількістю працівників", - наголошено в повідомленні.

Теруправління Держгірпромнагляду в Луганській області створило комісію зі спеціального розслідування того, що сталося, що ускладнено тимчасовою відсутністю можливості потрапити на місце події, оскільки воно оточене, тривають роботи зі знешкодження снарядів. Триває ремонт електропідстанції для відновлення життєзабезпечення шахти.

Проектна потужність шахти "Привільнянська" становить 360 тис. тонн на рік. Виробнича потужність - 620 тис. тонн на рік. Промислові запаси - 43 млн тонн. На балансі - 12 вугільних пластів.

"Лисичанськвугілля" видобуває вугілля енергетичних марок, об'єднує чотири шахти: ім. Г. Капустіна, ім. Д. Мельникова, "Привільнянська" і "Новодружеськ Олесандрівськ". Державі в особі профільного міністерства належать 100% акцій "Лисичанськвугілля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram