ГоловнаСуспільствоПодії

Порошенко заявив про загибель українського військового в ніч проти вівторка

За словами президента, сепаратисти продовжують порушувати режим припинення вогню

Порошенко заявив про загибель українського військового в ніч проти вівторка
Петр Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко відзначає порушення режиму припинення вогню сепаратистами у Донецькій і Луганській областях в ніч проти вівторка.

Про це йдеться в повідомленні прес-служб президента.

Під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром президент повідомив, що, незважаючи на досягнення домовленості про припинення вогню, бойовики продовжують обстрілювати українських військових.

"На жаль, фіксуються порушення режиму припинення вогню з протилежного боку. Минулої ночі було зафіксовано ще вісім випадків, один військовослужбовець загинув, сімох поранено", - зазначив Порошенко.

Президент також подякував Німеччині за підтримку висновків Ради Євросоюзу 23 червня на рівні міністрів закордонних справ щодо завершення першої фази плану дій щодо візової лібералізації між Україною і ЄС.

Він також звернувся з проханням допомогти у реалізації другої - імплементаційної фази - для якнайшвидшого введення безвізового режиму з ЄС для українських громадян.

Сторони також обговорили необхідність введення нового формату безпеки, з дієвими гарантіями для України.

Окрім того, Порошенко запропонував почати роботу над спільними україно-німецькими проектами на сході України, спрямованих на відновлення економіки регіону та створення нових робочих місць.

Штайнмайєр схвально оцінив друге засідання Тристоронньої контактної групи "Україна - ОБСЄ-Росія" у Донецьку та зазначив, що цей успіх став можливим завдяки роботі міністра закордонних справ Павла Клімкіна, другого президента Леоніда Кучми, посла Росії Михайла Зурабова і спеціального представника діючого голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Хайді Тальявіні.

Як повідомляло агентство, секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що під час переговорів у Донецьку були досягнуті домовленості про припинення вогню, можливості звільнення заручників і відновлення інфраструктури.

Раніше Порошенко заявляв про 29 нападів бойовиків на сили АТО станом на понеділок після припинення вогню 20 червня у Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram