ГоловнаСуспільствоПодії

Українські прикордонники затримали двох диверсантів з Росії

За минулу добу нападів на прикордонні підрозділи не сталося

Українські прикордонники затримали двох диверсантів з Росії
архив
Фото: inforesist.org

Українські прикордонники затримали двох громадян Росії, які, найімовірніше, готувалися до екстремістської діяльності на території України.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Одного з них прикордонники Донецького загону зупинили у пункті пропуску "Новоазовськ". У чоловіка була камуфляжна форма, військовий квиток, згідно з яким він проходив військову службу на посаді водія радіорелейної телефонної станції Збройних сил Росії, і військовий жетон. Щодо росіянина прикордонники прийняли рішення про заборону йому в'їзду на територію України терміном на три роки.

Іншого росіянина затримали в залізничному пункті контролю "Харків" під час оформлення поїзда "Москва - Севастополь". Під час бесіди чоловік не зміг вказати ні мети поїздки, ні міста в АР Крим, куди він прямував. Зараз росіянина передали співробітникам СБУ для перевірки його можливої участі у заходах дестабілізуючого характера.

Прес-служба зазначає, що, незважаючи на складні умови, які склалися в результаті загострення соціально-політичної обстановки в південно-східних областях України, прикордонні підрозділи продовжують здійснювати охорону і вже оборону державного кордону України.

"За минулу добу нападів на прикордонні підрозділи не сталося. Однак спостерігалася наявність великої кількості незаконних збройних формувань у прикордонних районах України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше у вівторок РНБО заявила, що РФ ігнорує закриття Україною низку прикордонпунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram