ГоловнаСуспільствоЖиття

Для евакуації із зони АТО необхідно скасувати іменні квитки на потяги, - волонтер

Іменні квитки - нонсенс, так як у деяких переселенців взагалі немає жодних документів

Для евакуації із зони АТО необхідно скасувати іменні квитки на потяги, - волонтер
Фото: EPA/UPG

Іменні квитки на залізничний проїзд ускладнюють евакуацію мирних жителів із зони АТО.

Про це повідомила координатор громадської ініціативи "Схід-SOS" Світлана Тарабанова під час круглого столу в рамках проекту "Схід + Захід", пише УНІАН.

Тарабанова пояснила, що волонтерам доводиться купувати квитки для вимушених переселенців на інші прізвища, оскільки часто переселенці не можуть самі придбати квитки, а буває й так, що вони залишають свої будинки взагалі без паспорта.

"Нашим активістам доводиться купувати квитки на потяги, і ми купуємо квитки на чужі прізвища, а у деяких переселенців взагалі немає жодних документів, щоб самостійно придбати квиток. У таких умовах - це нонсенс. Необхідно скасувати цю норму для зони проведення АТО", - вважає волонтер.

Нагадаємо, 10 червня президент Петро Порошенко доручив створити "коридор" для евакуації мирних жителів із зони антитерористичної операції.

Також президент доручив Кабінету Міністрів взяти на себе організацію перевезення людей, і створити мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням та медикаментами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram