ГоловнаСуспільствоПодії

Розташування вогневих точок терористів у Луганську були відомі, - Семенченко

Керівництво АТО мало таку інформацію

 Розташування вогневих точок терористів у Луганську були відомі, - Семенченко
Фото: EPA/UPG

Зараз перевіряється інформація про те, що в Антитерористичному центрі знали про розташування "ворожих ПЗРК", які збили Іл-76.

Про це розповів командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Щодо літака, то особисто у мене є дані, які ми зараз перевіряємо, що доповідь від Служби безпеки України за кілька днів до трагедії була в АТЦ, про те, що були виявлені позиції ворожих ПЗРК. Тобто, ця інформація була. Безперечно, зрада є. У різних галузях і на різних рівнях. Хоча й не так тотально, як вважають люди", - цитує його "Радіо Свобода".

Семенченко повідомив, що вже звернувся до президента Порошенка з пропозицією створити спецслужбу з виявлення зрадників.

"Я особисто, як громадянин України, звертався до нашого президента Петра Порошенка з пропозицією сформувати щось на зразок спецслужби з боротьби зі зрадою у різних структурах влади. На це мені відповідають, що є СБУ, але у мене виникає питання: а хто з СБУ буде працювати в цьому питанні? Така служба потрібна. У радянські часи для цього був СМЕРШ. В Ізраїлі, США є такі структури", - зазначив він.

Нагадаємо, в ніч проти 14 червня терористи біля аеропорту Луганська збили військово-транспортний літак Іл-76, який перевозив особовий склад з метою ротації. Загинуло 49 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram