ГоловнаСуспільствоПодії

Для участі в АТО створено 30 спецпідрозділів МВС особливого призначення, - Аваков

Загальна планова чисельність цих підрозділів - 5660 осіб

Для участі в АТО створено 30 спецпідрозділів МВС особливого призначення, - Аваков
Фото: Макс Левин

На сьогодні в Україні створено і перебувають у різному ступені готовності (від прямої участі в АТО до стадії формування) 30 спецпідрозділів МВС особливого призначення. Загальна планова чисельність цих підрозділів - 5660 осіб, із яких уже близько 3000 осіб проходять службу.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також міністр оголосив список таких підрозділів за областями: "У Вінницькій - батальйон "Вінниця", Волинській - рота "Світязь", Дніпропетровській - батальйон "Дніпро-1", батальйон "Артемівськ", батальйон "Січеслав", батальйон "Шахтарськ"; Луганській - батальйон "Луганськ-1"; Запорізькій - батальйон "Скіф"; Івано-Франківській - батальйон "Івано-Франківськ"; Київській - батальйон "Київщина", батальйон "Миротворець", батальйон "Азов"; м. Києві - батальйон "Київ-1", батальйон "Золоті ворота", батальйон "Січ", рота "Київ-2"; Кіровоградській - батальйон "Кіровоград"; Львівській - батальйон "Львів"; Миколаївській - батальйон "Миколаїв"; Одеській - батальйон "Шторм", Полтавській - батальйон "Полтава", рота "Кременчук"; Сумській - батальйон "Суми"; Тернопільській - батальйон "Тернопіль"; Харківській - батальйон "Слобожанщина", батальйон "Харків-1", рота "Харків-2"; Херсонській - батальйон "Херсон"; Хмельницькій - рота "Богдан"; Чернігівській - батальйон "Чернігів".

Голова МВС також зазначив, що спецпідрозділ "Шахтарськ" у складі 150 осіб створено його наказом у Донецькій області. У підрозділ увійшли жителі Шахтарська, Сніжного та Тореза. Зараз формування та бойове злагодження цей підрозділ проходить на території Дніпропетровської області. За готовністю підрозділ введуть до складу сил, що беруть участь в АТО на території Донецької області.

За словами Авакова, "робота зі створення цих підрозділів з нуля - дуже непроста і в кадровому аспекті, і в матеріальному, і в контексті поєднання цього нового з архаїчною системою МВС".

"Але просуваємося вперед хорошими темпами", - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram