ГоловнаСуспільствоПодії

Диверсантів, які збили літак в Луганську, сповістили про його приліт, - Кузьмук

На думку екс-міністра оборони, на сході країни діють бойові диверсійні групи

 Диверсантів, які збили літак в Луганську, сповістили про його приліт, - Кузьмук
Александр Кузьмук
Фото: Главком

Екс-міністр оборони, народний депутат від Партії регіонів Олександр Кузьмук вважає, що причиною загибелі 49 чоловік, які знаходилися на борту збитого в Луганську військового літака, є неоголошена війна.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі LB.ua.

За словами екс-міністра, конфлікт, який зараз триває на сході України, є не тероризмом, але "диверсійними діями бойових диверсійних груп".

"Якщо збивається літак - це диверсійні дії", - сказав він.

Екс-міністр також підкреслив, що контрдиверсійні дії зараз не ведуться.

Так, на його думку, зараз вся відповідальність за контрдиверсійні дії лежить на військових, які з цим завданням не справляються. Відповідно, вважає він, ніякої антитерористичної операції зараз не ведеться, а люди продовжують масово гинути.

"Я глибоко переконаний, що диверсанти були сповіщені. Якщо простежити весь ланцюжок подій від аеропорту вильоту до аеропорту прильоту, то зрозуміло, що вони були підготовлені", - сказав Кузьмук.

При цьому екс-міністр відзначив той факт, що диверсанти не могли сидіти всю ніч в темряві в очікуванні прильоту військового літака.

Нагадаємо, військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76 був збитий пострілом із зенітно-ракетного комплексу близько 1:10 14 червня пыд час заходу на посадку в аеропорту Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram