ГоловнаСуспільствоПодії

У київському морзі виявлено тіло, імовірно, учасника Майдану

За 3 місяці ніхто з рідних і близьких не намагався забрати тіло для поховання

У морзі київської лікарні № 5 з 11 березня 2014 зберігається тіло, імовірно, активіста Майдану. про це повідомив у своєму блозі на LB.ua координатор руху "Пошукова ініціатива Майдану", журналіст Тарас Матвєєв.

Патологоанатом припускає, що 41-річний Олексій Холіца був учасником Майдану. Він чув це від медперсоналу лікарні, повідомив Матвеєв. Перед смертю Холіца проходив лікування від вірусу менінгоенцефаліту в тій же 5-й лікарні, і помер від цієї хвороби. Ознаки насильницької смерті відсутні.

"Поховати чоловіка не можемо вже 3 місяці. Місто не дало грошей, а рідні не забирають. Міліція "відкатала" відбитки пальців і поїхала", - пояснив патологоанатом.

Активісти "Пошукової ініціативи Майдану" готують офіційний запит в МВС - вони хочуть з'ясувати, чи був Холіца на Майдані, і чому його досі не поховали. Вони також чекають на будь-яку інформацію від слідчих карного розшуку.

Як повідомлялося, станом на травень 2014 "Пошукова ініціатива Майдану" вважає зниклими безвісти 113 учасників масових акцій у столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram