ГоловнаСуспільствоЖиття

Від початку року Польща отримала від українців понад 600 заявок на політпритулок

Стільки ж надійшло заявок від українців за останні 10 років

Від початку року Польща отримала від українців понад 600 заявок на політпритулок
Фото: ria.ru

Польща від початку цього року отримала від українців понад 600 заявок на надання політичного притулку. Приблизно така сама кількість заявок надійшло до Польщі від українців за останні 10 років.

Як повідомляє УНІАН, за даними польської адміністрації у справах іноземців (UDSC), кількість заявок від українців за неповний II квартал зросла вдвічі порівняно з I кварталом, до більше ніж 400 прохань.

Водночас, згідно з останніми оприлюдненими даними, станом на вчорашній день, польська влада наразі не надала жодному громадянину України, який просив політичний притулок у Польщі, такий статус.

UDSC розглянула вже близько 100 справ: щодо майже 70 прийнято негативне рішення, ще 30 залишені без розгляду.

Представники UDSC та прикордонної служби повідомили, що не можуть надати дані про те, з яких областей України найчастіше просять політичний притулок.

За останніми даними UDSC, українці продовжують займати друге місце за кількістю поданих заявок про надання політичного притулку після громадян Росії (чеченської національності), а в цілому такі заявки від початку року польській владі подало близько 1,6 тис. іноземців.

Нагадаємо, в I кварталі українці подали майже 200 заявок про надання політичного притулку у Польщі, що вчетверо більше, ніж за весь 2013 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram